Der er ikke behov for nogen særlig forberedelse til massage. Før sessionen begynder, bør din terapeut spørge om symptomer, sygehistorie og mål. Massøren bør forklare, hvilken type massage og hvilke teknikker der vil blive anvendt.

Ved en typisk massage vil du tage dit tøj af eller have løstsiddende tøj på. Tag kun tøjet af i det omfang, det er sikkert for dig at gøre det. Du ligger normalt på et bord og dækker dig selv med et lagen, mens du får massage. Når du er afklædt før behandlingen og påklædt efter den, forlader din terapeut rummet.

Du kan også få massage, mens du sidder i en stol og er fuldt påklædt. For at lokalisere smertefulde eller spændte steder og bestemme, hvor meget tryk der skal påføres, bør din massageterapeut foretage en undersøgelse ved berøring.

Afhængigt af dit personlige valg kan din terapeut bruge olie eller lotion for at mindske friktionen på din hud. Spørg om eventuelle ingredienser, der kan forårsage allergi.

En massagesession kan vare fra 10 til 90 minutter, afhængigt af hvilken type massage du ønsker, og hvor meget tid du har til rådighed. Uanset hvilken form for massage du vælger, skal du sørge for at være rolig og ubekymret under og efter behandlingen. Træk vejret normalt, mens du får massage.

Under din massage kan din massør spille musik eller tale med dig, men du kan fortælle ham eller hende, hvis du ønsker at lytte til noget andet eller blot stilhed.

Hvis en massør lægger for meget pres på dig, kan du bede om at få et lettere tryk. Du kan have en knudelignende fornemmelse i en af dine muskler. Det vil højst sandsynligt være ubehageligt, mens din terapeut undersøger det. Men hvis det bliver akut, skal du gå videre og udholde det.

Hvordan finder du en professionel massageterapeut?

Du bør altid bede din læge eller en anden betroet person om en anbefaling af en massageterapeut. Desuden har de fleste kommuner en eller anden form for regulering for massageterapeuter, f.eks. krav om licens, registrering eller certificering.

Vær ikke bange for at stille en potentiel massageterapeut sådanne spørgsmål som:

  •    Er du licenseret, certificeret eller registreret?
  •    Hvad er din træning og erfaring?
  •    Hvor mange massagebehandlinger tror du, jeg har brug for?
  •    Hvad koster det, og er det dækket af sygesikringen?

Opsummering om massage

Massage er ikke kun en velgørende aktivitet, som du kan forkæle dig selv med. Massage kan derimod være et nyttigt redskab til at tage kontrol over dit helbred og velvære, uanset om du har en specifik medicinsk tilstand eller blot søger en anden afslappende behandling. Du kan endda opdage, hvordan du selv kan massere eller hvordan du udfører massage med en partner derhjemme.

Du kan af og til føle dig lidt øm efter en massage. Dette bør dog ikke være normen, og ubehag eller smerte bør aldrig forekomme under en massage. Hvis der på et tidspunkt er noget, der ikke føles rigtigt, så lad mig vide det med det samme, så vi kan rette op på det. De fleste problemer opstår, når der lægges for meget tryk på kroppen under selve massagen.

Leder du efter massage i Lyngby, så kan du med fordel kigge nærmere på Saga Senses Massage og Yoga.