Der er rigtigt meget historie og viden bag spiritussen whisky, som mange måske ikke er så bekendte med. Den berømte drik er nemlig kendt verden over, og under flere navne. Vidste du for eksempel, at der er forskel på navnet om du befinder dig i Irland, Skotland og USA? whiskey, whisky og bourbon, ja det kan være lidt forvirrende at finde rundt. Heldigvis kan du lære mere om det velkendte spiritus her på siden.

 

Facts om whisky

Selve ordet ’whiskey’ kommer fra det gælisk sprog og betyder ’water of life’, altså livets vand’. Når spiritussen omtales uden ’e’, altså som whisky, så er det altså den skotske version der er tale om. Whiskey som de fleste kender navnet som, er den irske version og bourbon er den amerikanske. Den første beretning om spiritussen, som er dokumenteret var tilbage i 1500-tallet.

 

Highland Whisky

Denne type whisky kommer fra højlandet i Skotland. Grundet den diverse natur i dette område, er der mange forskellige typer af whisky produceret her. Det er derfor ikke blot ét enkelt brand du kan købe indenfor denne type whiskey, men derimod flere. Køb Highland whisky her og læs om denne skotske whisky. Disse whiskys er nogle af de mest kendte fra Skotland, dog med stor smagsvariation og prisforskel. Af andre whiskys i Skotland er det også muligt at få flasker, som er produceret i Lowlands, Islay, Speyside, Campbelltown og andre områder.

 

Skotske whisky typer

Hvis du godt nyder godt af et glas whisky ny og næ, er det måske også relevant at kende lidt til de forskellige typer af spiritussen. Af de skotske whiskys kan du både finde single grain, single malt, blended whisky, blended malt og single cask. Single malt, betyder at den kommer fra samme destilleri. Single grain betyder også, at den er fra samme destilleri, dog behøver whiskyen ikke være lavet af samme indhold som single malt, nemlig byg. Single grain kan således være lavet af eksempelvis majs eller hvede, eller en blanding af alle tre f.eks.

 

Blended whisky indeholder både malt og grain, ofte kommer denne whisky blanding fra flere destillerier. Blended malt kommer af et mix af forskellige malt whiskies fra flere destillerier. Single cask betyder, at spiritussen kommer fra én enkelt fad.

 

Få den rette vejledning om whisky

Hvis du har interesse i whiskey og gerne vil vide mere, så kan du med fordel besøge whisky.dk. Her kan du købe masser af spændende typer af den berømt drik.