Julekugler er en af de vigtigste pyntegenstande til jul. De findes i mange forskellige designs og farver, og de er med til at skabe den hyggelige stemning i hjemmet. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du selv kan lave flotte julekugler til pynt i år.

 

Du skal bruge:

– Glasur eller maling i forskellige farver

– Håndduk eller karklud

– Smykkesnor

– Læderrem eller snor

– Limstift

– 2 stk. plastikkopper med låg

 

Sådan gør du:

 

  1. Start med at forberede dine materialer. Ryd et bord eller et afbrydeligt område, så du har plads til at arbejde. Sørg for at have alle dine materialer klar, inden du begynder på selve kuglen.
  2. Brug en af plastikkopperne til at dyppe glasuren i. Husk at røre omhyggeligt, så der ikke kommer bobler i glasuren.
  3. Tag den anden plastikkoppe og dyb hænderne ned i den. Dette er til at undgå, at dine hænder bliver alt for fedtede af glasuren.
  4. Hold glasset opad og lad glasuren løbe ned fra toppen af glasset og ned over siderne. Gør dette forsigtigt, så glasuren ikke sprænger glasset.
  5. Når hele glasset er dækket med glasur, skal du lade det tørre helt igennem. Dette kan tage et par timer eller mere, afhængigt af temperaturen og fugtigheden i rummet.
  6. Mens glasset tørrer, kan du begynde på næste trin, nemlig at lave snoren til at hænge kuglen op med. Du kan enten bruge smykkesnor eller læderrem/snor til dette formål – det er helt op til dig!
  7. Klip en passende længde af snoren/remmen af, og bind en knude på den ene ende, så snoren/remmen ikke kan glide igennem hullet i glasset.
  8. Når glasset er helt tørt (og husk at vente lidt ekstra tid for sikkerheds skyld), skal du bruge limstiften til at lime snoren/remmen fast på bagsiden af glasset ved hjælp af knuden, som du tidligere har lavet på snoren/remmen.. Lad det tørre helt igennem før brug..

 

Det vil sige:

Nu har du lavet din allerførste julekugle! Hvis du følger disse enkle trin, kan du nemt lave mange flotte julekugler derhjemme – Pynt dem med glitter eller maling for et personligt touch! God fornøjelse