I Danmark er det blevet tradition at pynte sit juletræ med en julestjerne. Men hvorfor er julestjerner egentlig så populære, og hvordan kom de til at blive en del af dansk juletradition?

 

 

Julestjerner – en dansk juletradition

Julestjerner har i mange år været en fast bestanddel af danskernes juletræspynt. De fleste danskere har mindst én julestjerne, og nogle har endda flere. Julestjerne til juletræ kommer i mange forskellige størrelser, farver og designs, og der er derfor noget for enhver smag.

 

Selvom julestjerner i dag ses som en helt almindelig del af danskernes juletraditioner, så er det faktisk relativt nyt, at vi pyntede vores træer med dem. Julestjerner blev først introduceret i Danmark i midten af 1800-tallet, og det tog et par årtier, inden de for alvor slo igennem. I begyndelsen af 1900-tallet var det dog blevet helt normalt at se julestjerner på danskeres juletræer.

 

I dag er der mange forskellige teorier om, hvorfor julestjerner er blevet så populære. En af teorierne går på, at julestjernens store, runde blomster ligner solen, og at den derfor kan symbolisere håb om varmere tider. Julestjernen kan også symbolisere renhed og uskyld – egenskaber som man ofte forbinder med Jesusbarnet.

Tradition

Udover at være et pyntegenstand til juletræet er julestjernen også et populært motiv på julekort og i adventskalendere. Mange familier har desuden en fast tradition for at give hinanden julestjerner i julegave.

 

Hvis du vil have en smuk og unik julestjerne til dit juletræ i år, kan du med fordel besøge en af de mange specielle butikker, der sælger julestjerneprodukter. På Zooloo.dk finder du et stort udvalg af flotte julestjerner i alle størrelser og farver – her er der helt sikkert noget for enhver smag!

 

Konklusion:

Julestjerner er blevet en fast bestanddel af de danske juletraditioner, men faktisk er det relativt nyt, at vi pyntede vores træer med dem. Julestjerner blev først introduceret i Danmark i midten af 1800-tallet, og det tog et par årtier, inden de for alvor slo igennem. I begyndelsen af 1900-tallet var det dog blevet helt normalt at se julestjerner på danskeres juletræer.

 

Der findes mange forskellige teorier om, hvorfor julestjerner er blevet så populære – en af teorierne går på, at julestjernens store blomster ligner solen og dermed symboliserer håb om varmere tider. Julestjernen kan også symbolisere renhed og uskyld – egenskaber som man ofte forbinder med Jesusbarnet.

 

Udover at være et pyntegenstand til juletræet er julestjernen også et populært motiv på julekort og i adventskalendere. Mange familier har desuden en fast tradition for at give hinanden julestjerner i julegave. Hvis du vil have en smuk og unik julestjerne til dit juletræ i år, kan du med fordel besøge en af de mange butikker, der specialiserer sig i salget af flotte julespyntegenstande som fx Zooloo.dk!