Når bagning er din passion, og du leder efter det perfekte bageri til dig, hvorfor så ikke vælge et, der også er bæredygtigt? Det er blevet stadig vigtigere at overveje, hvordan den mad, vi spiser, produceres, og hvordan miljøet påvirkes af produktionen. Ved at vælge et bæredygtigt bageri, når du skal til bageren, sikrer du dig et miljøvenligt slutprodukt, samtidig med at du får tilfredsstillet din søde tand.

Bæredygtigt bageri

Der er mange forskellige måder, hvorpå et bageri kan være grønt. For det første kan ingredienserne hentes fra lokale producenter, som i stedet for at afsende dem over lange distancer reducerer udledningen af CO2 og sparer på energiforbruget. Et bageri kan også bruge kompostering til at genbruge madaffald og gøre det til en del af deres jordforbedringsprogrammer. Endelig skal et bageri have energibesparende maskiner, der bruger mindre energi og reducerer brugen af fossile brændstoffer. Så der er mange flere ting i det, som gør det til en større helhed. Så hvis du skal finde et bageri, som er børedygtigt, så kan du enten spørge personalet eller læse mere på deres hjemmeside.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om bæredygtig bagning og de måder, hvorpå et bageri kan være miljøvenligt, skal du ganske enkelt kontakte det lokale bageri. Det bageri vil sandsynligvis gerne dele sin grønne strategi med dig og give dig mulighed for at støtte det arbejde, som de laver for at gøre verden til et bedre sted. Med den rigtige balance mellem smag og miljøvenlighed kan man nyde et godt og sundere brød uden at skulle gå på kompromis!

Fordelen ved at vælge et bæredygtigt bageri

Fordelene er, at det ikke kun hjælper miljøet, men også gavner samfundet. I stedet for at købe ingredienser fra store internethandlere eller supermarkeder, vil de lokale producenter tage en andel af den økonomiske udvikling på markedet og skabe muligheder for borgerne i deres område. Det betyder også flere arbejdspladser til de lokale borgere. Så ved at vælge et bæredygtigt bageri, hjælper du ikke kun miljøet, men også de lokale erhvervsdrivende. Find bæredygtige godter hos Folmers Mikro-bageri i Vejle som både er bæredygtige og har et stort udvalg.

Går du op i bæredygtighed?

Du tænker måske ikke altid over at et bageri kan være bæredygtig. Generelt skal man tænke bæredygtighed ind i alle situationer. Uanset om du køber ny bil, køber brød, tøj eller i dine generelle levestandarder. Det er vigtigt at overveje de ressourcer, der bruges til produktion af dem, du køber. Ved hjælp af dit indkøb kan du være med til at reducere den samlede miljøpåvirkning og stadig få det bedste af det hele. Det kan være så simpelt, som at sortere sit affald, som har en stor betydning for miljøet.