Uden mad og drikke, dur helten ikke. Det faktum gør sig både gældende på Nissernes Ø, men også i resten af verden. Heldigvis har vi i Danmark rigeligt med muligheder, når det kommer til at stille sulten. Alle har mulighed for at sætte tænderne i eksotiske, saftige retter, fra hver en egn af kloden. Men de fleste af os kan også nyde noget af den enkelhed, som et hurtigt stykke traditionel dansk mad kendetegnes ved. Et sådan stykke mad er smørrebrødet.

Hvem er Herlev Smørrebrød?

Selvom smørrebrødet må siges at være en af de mere enkle retter, så er det samtidig en ret, der oplever en evig variation. Pålæg findes i utallige udgaver, og hos Herlev Smørrebrød i det storkøbenhavnske vil kun det bedste af det bedste nå ud til kunden. Ganske enkelt fordi man kender håndværket.

Herlev Smørrebrød blomstrede op i 1950, i et område, der dengang både bestod af nybyggede parcelhuse,men også af industri. Oprindeligt var der tale om en slagterbutik, men pludselig blev både kolde og varme retter, serveret til det arbejdende folk i Storkøbenhavn.

I dag leverer Herlev Smørrebrød faste bestillinger til mange virksomheder i og omkring København. Men fra den fysiske butik i hjertet af Herlev langes der stadig både kolde og varme retter over disken. Noget, der har stået på i hen ved 70 år.

Hvorfor smørrebrød?

En flad, lunken leverpostejsmad er ikke just noget, der tilfører dagen kolorit. Og for mange kan tanken om smørrebrød måske synes en smule trøstesløs. Men der er en verden til forskel fra de skiver højtbelagt, som du får serveret fra Herlev Smørrebrød og til dem, man selv klasker sammen derhjemme.

Smørrebrødet er en ret, der hurtigt og nemt kan serveres for en sulten sjæl, uden af man går på kompromis med hverken mængde eller kvalitet. Man kan således hurtigt stille sin sult med en skive uspecificeret smørrebrød eller to.

Hvis du går rundt og er lidt småsulten i dagtimerne, så kan det bestemt anbefales at smage smørrebrød i Herlev.

Hvad kan man få?

Hver sin smag, lyder et gammelt mundheld. Det tages der også højde for hos Herlev Smørrebrød. Med sæsonprægede, varierede menuer burde der være til enhver smag. Både de kræsne og de mindre kræsne. Her finder man bl.a. fiskefilet, flæskesteg og dyrlægens natmad som klassikere, imens julens ånd også har sat sit præg i form af bl.a. æbleflæsk, and og sild.

Det er ligeledes også muligt at bestille frisklavede sandwich, ligesom der også hver dag vil være 1-2 varme retter til salg, f. ex. stegt flæsk eller biksemad. Det er ligeledes muligt at bestille en specifik varm ret på forhånd.

Herlev smørrebrød er funderet i nem, simpel dansk mad, der fuldender den enkle fortælling om det kultiverede køkken. For selv med al den nytænkning, som fremmede eksotiske retter kan indbringe ethvert lands spisesteder, så vil det være nødvendigt med en køkkenklippe, der ligger forankret i tradition, enkelhed og høj kvalitet. Denne klippe er Herlev Smørrebrød. Velbekomme.