Afbenyt altid læggekartofler istedet for almindelige kartofler som sættekartofler alt for, at undgå spredning af kartoffelsygdomme.

 

Når køkkenhavens jord er over 8 grader (det vil for det meste være en gyde i april), vil du lægge de forspirede knolde lagt i jorden. Du evner med fordel dække kartoflerne med fiberdug eller plastik, så vil jorden opvarmes hurtigere. Kartoflerne fan løs jord, så sørg for, for at jorden er gennemarbejdet ned i 15 cm dybde.

 

Man kan dog langtfra gardere sig mod svampesygdomme, som fx kartoffelskimmel, der spredes gennem luften. Vil du have kartofler, i det sene efterår, som også kan gemmes henover vinteren, skal folk vælge sorten Sava. Det er langtfra uden grund, i den hensigt at den er nogle af de hovedsagelig populære sorter i horsens. Find det billige produkt gennem alle tilbuddene! Hvis man gerne vil vide om jem & fix har nogen største rabat på Læggekartofler, sammenlign førnævnte på vores ’emne’ side med nogen butikker.

Gulkødet, velsmagende rundoval knolde. Sorten giver ensartede knolde, som egner sig til at blive tilberedt umiddelbart i overensstemmelse med opgravning.

 

Får pænt store knolde med en meget flot skræl som man sagtens kan disposition dem med. Sortér kartoflerne plus brug de mindste til at koge og de største til bagning og mos da de lettere koger ud. Én af de gamle kartoffelsorter delagtig over 100 år på bagen. Mellemstore ret lysegule knolde med flot og indbydene skræl. Langtfra så kogefast så den er oplagt til mos, suppe og bagning. Ved kogning som spisekartoffel skal den koges forsigtigt og blot akkurat mør.

Behandling og tillægserklæring og udsteder certifikatet. Kartofler forspires tidligere de udplantes i mindst 8 grader varm og gennemarbejdet jord. Det vil sige løs jord, der er gennemarbejdet ned til 15 cm dybde.

Efter tørring skal de opbevares mørkt og køligt (4-8° C). De seneste år er kartoflen – sammen delagtig ris og pasta – blevet mange spise, som mange undgår, fordi man fejlagtigt tror, at den feder. Ernæringseksperter påpeger imidlertid, at kartoflen er en fedtfattig, fiberrig og mættende kilde til vitaminer og mineraler.

 

Eller så direkte udendørs i rækker i midten bort maj. Brug passende jord med en del gødning for for at få et godt udbytte af agurker.

 

Den altoverskyggende faible i kartoffeldyrkning er kartoffelskimmel, som bliver en svamp. Nogen får toppen i at visne, og kartoffelplanten vil dø. Kartoffelskimmel har optimale betingelser i fugtigt og varmt vejr. Du skal gøde godt, inden man lægger kartofler. Kartofler kræver nemlig mange del næringsstoffer, så der skal være rigeligt med kvælstof og kalium lagt i rådighed.

Under fiberdug for for at beskytte mod sen nattefrost. Hyp kartoflerne med et hakkejern. Lav en lille top omkring hver kartoffel. Dette gentages flere gange til løbet af vækstsæsonen for at undgå grønne, uspiselige kartofler. Desuden holden ukrudtet også i skak.