Foråret er lige om hjørnet, hvilket betyder, at det snart er tid til den store forårsrengøring. Udover at rydde op indenfor, så kan haven også tit bruge en kærlig hånd efter en lang og kold vinter. Her kan du læse mere om, hvordan du klargøre haven til foråret.  

Ryd op og klargør haven 

Hen over vinteren giver mange op på at vedligeholde deres haver. Det er for det meste så koldt, at det sjældent er sjovt at være udenfor i længere tid, hvilket betyder, at ens have ikke får så meget opmærksomhed.  

Hvis det også har sneet hen over vinteren, så har man heller ikke været i stand til at se særlig meget af haven. Det betyder også, at der tit er ting, når sneen smelter, som skal fjernes. Det kan være alt fra gamle blade til ting, som du har tabt i sneen hen over vinteren. Når du har ryddet haven, er det som regel også nemmere at komme i gang med resten af klargøringen.  

Klippe græs og fjerne ukrudt  

Når du har ryddet op i haven, så har du måske lagt mærke til, at den har fået lov til at vokse en del. Selvom det har været koldt om vinteren, så er græsset stadig vokset en del. Derudover findes der også en masse ukrudt, som ikke har noget imod kulden.  

Hvis du gerne vil gøre din have klar til at få nye planter og frø, så er det tit meget rart at starte med et rent lærred. Derfor kan det være en god idé at bruge noget tid på at fjerne ukrudt og klippe græsset. Det gør det, som regel, også nemmere at danne sig et overblik over, hvad du gerne vil have gjort i haven.  

Planlæg og klargør haven på ny 

Foråret er der, hvor langt de fleste planter og blomster skal sås. Hvis du gerne vil have nye planter i haven, så er det vigtigt, at du har lavet dem et godt hjem. Det kan både være ved at finde et godt sted direkte i græsplænen eller ved at have klargjort nogle bed. Hvis du gerne vil have en køkkenhave hen over sommeren, så er det også nu, hvor du skal planlægge, hvor de forskellige grøntsager og frugter skal plantes.  

Hvis du havde plantet en masse planter sidste år, så kan du altid prøve at forspire dem igen i en vindueskarm eller et vindue, hvor der er både varme og lys. For at give dine planter det bedste miljø at gro i, kan det være en god idé at sørge for at plænen er godt gødet, så dine planter har alle næringsstoffer de har brug for.  

Lav en familieaktivitet ud af forårsrengøring  

Det kan være meget arbejde at stå alene med forårsrengøringen. Heldigvis er der som regel nok opgaver til, at hele familien kan være med. Hvert år kommer der en masse nye trends, som mange bliver inspireret af 

Hvis du gerne vil have plads til nye dekorationer eller møbler i dit hjem, så er forårsrengøringen det perfekte tidspunkt at gøre plads til det. Du kan læse om de nyeste trends på https://nyhederoganmeldelser.dk/ 

Så klargør haven, det er lige til, når du først har en plan!