Det er almindeligt kendt, at der er stor forskel på de forskellige typer teer, både når det kommer til smag og helbredsmæssige fordele. Men få ved, at der også er stor forskel på, hvordan de enkelte teer skal brygges for at opnå den bedste smag.

For at få den bedste smag ud af din te, er det vigtigt at bruge den anbefalede temperatur på vandet. Hvis vandet er for varmt, kan det ødelægge teens antioxidanter og øge risikoen for forbrændinger. Hvis vandet er for koldt, kan det give en svag og besk smag.

Der findes i dag el kedler, der er designet til at brygge te på den rigtige temperatur. Det er en god investering for både miljøet og økonom.

En te smager bedst når den har trukket i tilpas længde. Vi oplyser altid på hver enkel te den anbefalede trækketid baseret på middelhårdt vand. Trækker teen længere end det oplyste minutantal er der risiko for at smagen bliver besk. Ønskes en kraftigere te, skal der anvendes mere te men samme trækketid. Rooibos og Urteteer indeholder ikke de samme stoffer som teplanten og kan som udgangspunkt trække evigt. Derfor er specielt disse teer velegnet som is teer.

En forkert temperatur på vandet ved brygning af teen, kan resultere i svag eller besk smag samtidig med at teens antioxidanter m.m. tager skader. Derfor er det vigtigt at den anbefalede temperatur overholdes for den bedste smagsoplevelse. I dag findes der el kedler designet til tefolket med mulighed for at indstille temperatur til alle typer teer, så vandet kun varmes op til den ønskede temperatur. Det er en god investering for både miljøet og økonomien.

Generelle trækketider og temperatur

  • Sort te: 4 minutter ved 100 grader varmt vand
  • Oolong te: 3-4 minutter ved 90 grader varmt vand
  • Grøn te: 3 minutter ved 80 grader varmt vand
  • Hvid te/Gul te: 3 minutter ved 80 grader varmt vand
  • Rooibos te: 8-10 minutter ved 100 grader varmt vand
  • Urte te: 8-10 minutter ved 100 grader varmt vand

Te fra hele verden

Carstensens tehandel har snart 30 års erfaring med te, og har landets samt Skandinaviens største udvalg af te online. Vi bygger vores omdømme på den succes vi har haft på et stort antal mærker af te som er blevet berømt blandt vores købere. Hos os finder du The fra hele verden og i bedste kvalitet samt til fornuftige priser. Vi har alt fra Sort te, Oolong te, Grøn te, Hvid te, Gul te, Rooibos te, Økologisk te, Urte te, Chai te, Ingefær te, Matcha te samt Pebermynte te m.m.