Kromad er en spise, som de fleste danskere elsker. Der er forbundet en masse hygge med kroer. En kro er en meget dansk ting, og de har eksisteret siden helt tilbage for mange år siden, hvor man rejste rundt med hestevogn og stoppede ind for at overnatte og få lidt at spise på de forskellige kroer rundt omkring i landet. Man kan næsten være sikker på at stemningen er hyggelig og varm. Og heldigvis har vi bevaret muligheden i dag, hvor man kan tage rundt forskellige steder i landet og få noget dejlig mad. Her bliver typisk serveret klassisk dansk mad. Det er mad der ligger godt og tungt i maven.

Hvilken kro skal du vælge?

Du behøver faktisk ikke at vælge en kro, da du med fordel kan tage rundt til de forskellige. De kan hver især noget helt unikt. Du kan altså med fordel besøge dem alle. Det kan være en ret hyggelig plan at have, som man prøver en ny for hver gang man skal ud at spise. Du er alle unikke og har noget særligt at byde på. Det vil være individuelle oplevelser hvert sted, og så kan du hele tiden og løbende sammenligne stederne, så du en gang kan vende tilbage til dem, du bedst kunne lide.

Hvad har du lyst til at spise?

Når du skal vælge noget mad på en kro, kan du være sikker på, at du får dejlig mad. Det er typisk varm mad med sovs og kartofler. Det kan også være en bøf, stegt flæsk, laks eller lignende. Det er altid velsmagende, og når det indtages i de hyggelige og varme rammer, passer mad og omgivelser bare perfekt sammen. Det er netop dette, som kroer kan, og som er det, som folk tager til kroer for at få oplevelsen af. Hyrup Kro ApS tilbyder Kromad nær Vejle er et sådan sted, som du med fordel kan skrive på din liste, som du bare er nødt til at besøge en gang.

Du kan også overnatte på nogle kroer

Nogle kroer tilbyder også overnatning, så du kan spise en masse og lægge dig op og slå mave. Og så tilbydes der dejlig morgenmad dagen efter. Det er en skøn oplevelse, og hvis du søger hele pakken, er du nødt til også at overnatte på kroen. Værelserne er hyggeligt indrettede, så du føler, at du træder tilbage i tiden. Der er typisk mange fine detaljer, og man kan levende forestille sig, hvordan det har været at være rejsende dengang for mange år siden.

Ja, så kroer er bestemt oplevelser værd, og hvis du aldrig har prøvet det før, har du noget at glæde dig til. Der venter dig mange skønne oplevelser ude i landet, og du kan jo også planlægge en hel rundfart, hvor du tager fra kro til kro og overnatter undervejs. Det kræver naturligvis noget planlægning, men det er bestemt også tiden værd. Når først du er på farten, kan du bare læne dig tilbage og nyde den ene dejlige oplevelse efter den anden – og nyde den dejlige mad undervejs.