Hvert år rejser vi danskere i hobetal ud på opdagelser og eventyr. Vi vil ud – ud i verden, ud at se, ud at smage, opleve og nyde. Men madrejser koster desværre en pæn portion penge, og hvad gør du så, hvis du ikke lige har pengene stående på kontoen, mens reklamen for drømmerejsen står og blinker på skærmen?

Ligesom madrejser er blevet mere og mere populært end nogensinde før, er lån på nettet også begyndt at sprede sig med lynets hast blandt os danskere. Vi låner penge til vores nye køkkener, biler, gulvafslibning, computere og, ja, til madrejser.

I denne artikel får du gode råd med på vejen, som du kan tænke over, når du skal vælge det rette lån til dig.

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg låner penge til madrejser?

Når du skal låne penge på nettet, bør du altid huske 3 meget vigtige ting:

  • ÅOP – Årlige omkostninger i procent er det tal, som dækker alle dine udgifter til lånet. Det giver dig et retvisende og reelt billede af den egentlige pris.
  • Løbetid – Den samlede tilbagebetalingstid, også kaldet løbetid, kan have indflydelse på prisen på dit lån. Jo kortere løbetid, desto billigere lån og vice versa.
  • Budget – Læg altid et realistisk budget for din privatøkonomi, inden du låner penge. Dette er en god idé, hvad enten der er tale om et lån på 1.000, 5.000 eller 10.000 kroner.

Hvordan finder jeg det billigste og bedste lån til mig?

Det bedste du kan gøre, når du skal finde det billigste lån til en madrejse, som passer godt til dine behov, er at bruge en prissammenligningsside.

Ecomia.dk er et sublimt eksempel på en hjemmeside, som specialiserer sig i at gøre de forskellige tilbud på privatlån på nettet så gennemskuelige og sammenlignelige som muligt for dig.

Brug pristabellen på siden – Så finder du hurtigt det lån og den pris, som passer bedst til dig og din situation.

Det vigtigste råd: Lav et budget

Når du har fundet din foretrukne madrejse og lånt de penge du skal bruge, så er der én ting du ikke må glemme: Nemlig at få lavet et budget.

Budgettet sikrer dig, at du får betalt lånet tilbage, så du ikke ender med unødvendige renter, gebyrer og lignende.

Derudover vil et budget være med til at give dig et bedre overblik over din økonomi. Og netop overblik er vigtigt, når du optager et lån. Ellers kan du hurtigt komme til at optage for mange lån, hvilket vil resultere i, at du ikke kan betale dem tilbage. Og så kommer du nok til at fortryde din madrejse, hvilket jo ikke er meningen.