Vi strækker stadig vores komfortzoner lidt mere, hver gang vi gør noget andet og udfordrer os selv. Det at få nye madoplevelser, prøve nye retter og lære om madens kultur, er måske lige præcis det du har brug for, for at udvide din horisont i forhold til mad. 

 

Uanset om du er den mest eventyrlystne madspiser eller bare vil prøve noget nyt en gang imellem, så har du intet at tabe og alt at vinde ved at prøve nogle nye kulinariske retter, som kan give din smagsløg et skub.

 

Nedenfor kan du læse dig til, hvordan du omfavner nye smagsoplevelser og den mad, som du måske aldrig har fundet særlig interessant at spise. 

 

Er din nuværende livret virkelig så god?

Hvad er din livret? Er det noget, du elsker, fordi du prøvede flere forskellige fødevarer, og du blev positivt overrasket og det ikke mindede dig om noget andet. Eller er det noget du elsker, fordi det er let at lave, og du vælger det ud fra en begrænset pulje af valg?

 

I Danmark er den typiske livret blandt de fleste enten burger, pizza og lasagne. Dette er 3 retter der utrolig lækre på hver sin måde, og som kan tilberedes på flere forskellige og varierende måder og netop af den grund, bliver de også ved med at være et hit. Men er de virkelig så gode?

 

Hvordan ved du, at det er din favorit, hvis du ikke har prøvet en lang række ting?

 

Få mad udefra

Når du bestiller mad udefra, tilføjes der typisk nogle ingredienser, som du nok ikke selv ville have valgt. Derfor kan det være en god idé at spise mad, som andre har lavet, hvis du ønsker at udvide din horisont. 

 

Du kan eksempelvis få et abonnement, hvor du ugentligt modtager en måltidskasse udefra, så du ikke altid får noget mad, som du er vant til. Prøv fitness måltidskassen hos Sixpack, hvis du ønsker at få et godt og mere nuanceret forhold til sund mad. 

 

Her er der desuden også mulighed for en firmaaftale, hvis I er en større gruppe, der har lyst til at prøve noget nyt, både i forhold til jeres sundhed, men også i forhold til at udvikle jeres forhold til mad. I får nemlig mulighed for at prøve nogle nye retter og udfordrer jer selv, samtidig med, at I indtager et næringsrigt og veltilberedt måltid. 

 

 

Derfor skal du sige ja til nye ting

Positive oplevelser kan man aldrig få nok af. Heller ikke når det kommer til madoplevelser. Men hvis du altid siger nej på forhånd, ved du ikke, hvad du går glip af. Måske var det din nye livret?

 

Derfor er det altid det værd, at sige ja tak til alle ny madoplevelser, også selvom noget måske ikke lige falder i din smag, men du kan på daværende tidspunkt altid sige, at du idet mindste prøvede det. 

 

Gør derfor din smagsløg den tjeneste, at omfavne alle nye madoplevelser.

 

 

Du kunne bare sige ‘nej’ til din fremtidige ‘all-time’ yndlingsret, når du siger ‘nej’ til et nyt måltid, som du bare nægtede at prøve, fordi du var for optaget med de samme gamle madvarer, du stadig spiser.