Der er ikke meget der så fantastisk, som at lave mad på grillen. Det skulle da lige være at lave mad over åben ild. At lave mad over et bål og åben ild giver en helt fantastisk smag, hvor maden virkelig kommer til at tage smag efter flammer og røg. Selvom resultatet man får er helt uovertruffen, er der alligevel ikke mange af os, der benytter os af dette, på trods af at vi er nation der over en bred kam virkelig elsker at grille.

Der er mange der har valgt gasgrillen fordi det er nemt og bekvemmeligt. Helt så nemt er det naturligvis ikke at lave mad over åben ild, og det kræver både lidt mere tid, plads og forberedelse, men det betyder ikke at det er besværligt. Samtidig er der en helt essentielt og meget dansk ting, som man ikke må glemme – hygge. 

Lejrbålsstemning

De fleste kender nok udtrykket lejrbålsstemning, og det er da også et ord der emmer af hygge og venskab. Denne stemning kan man tage med sig, når man laver mad, hvis man ellers vælger løsningen med åben ild og madlavning. Men det store spørgsmål for nogen vil nok være: Hvordan gør man?

Her er der mange metoder, men klart den letteste, er ved at man investere i et bålfad eller en grillsted hvor der også er en grillrist med (du kan se et stort udvalg af dem her). Med disse kan du nemt og sikkert styre hvor meget varme der skal være på, da de fleste riste kan justeres i højden. 

Så hvis du gerne vil lave et ægte vilmarkskøkken i din have, så kan du nemt gøre det med ganske få midler. Det gode ved det er også, at der er masser af varme fra bålet, så du kan bruge det hele året rundt uden at fryse dig halvt ihjel.

Da maden kommer til at tage smag fra røgen, er det ikke helt ligegyldigt, hvad man bruger som brænde. Eksempelvis er det helt essentielt, at du naturligvis ikke bruger noget træ med maling, eller som er trykimprægneret.