Er du vild med at lave mad, søger du ny inspiration eller kan du generelt bare godt lide, at skærpe dine færdigheder i et køkken? Hvis det lyder som noget for dig, så kan du overveje at deltage i et madlavningskursus. Her kan du lære nye køkkener at kende, lære nye teknikker, få tips til madlavningen og generelt bare få en spændende oplevelse, der står i madlavningens tegn.

Hvilke madlavningskurser kan man prøve?

Der findes et hav af gode og spændende madlavningskurser i Danmark. Mange af dem har et vidt forskellige fokus, så der er noget for enhver smag. Uanset om du er til mere avanceret kogekunst, det italienske køkken, grønnere hverdagsmad eller noget helt fjerde, så findes der et madlavningskursus, som du kan deltage i. 

Lige for tiden er der stort fokus på grønnere hverdagsmad. Der findes flere kurser i denne kategori, hvor fokus er på hvordan man i højere grad kan bruge grøntsager i hverdagen. Det specifikke fokus afhænger af kurset. Nogle madlavningskurser er ‘grøn mad’ har fokus på det vegetariske køkken og hvordan vi bruger mere grønt i stedet for kød. Andre kurser har mere fokus på hvordan man kan supplere sin hverdagsmad med flere grøntsager.

Er du mere til det franske eller italienske køkken, så kan du også finde gode tilbud på madlavningskurser i disse kategorier. Hvis du er mest til kød og en god bøf, så findes der også kurser såsom ‘bøf og bajere’, hvor det handler mere om bøffer, bearnaise og den perfekte stegning.

Hvad koster det at deltage?

Vi ser typisk at prisen for at deltage i et madlavningskursus starter fra cirka 400 kr. De lidt mere avancerede kurser kan koste op til 1.200-1.500 kr. per deltage. Man får en helt masse for pengene når man er deltager på et madlavningskursus. Der er selvfølgelig undervisningen og den nye inspiration, men man får naturligvis også lov til at smage, prøve selv og have en hyggelig oplevelse sammen med de andre deltagere.