Det er ikke pizzeriaer vi mangler i Danmark. Det er der mange gode grunde til.
Pizzaen er nærmest en folkekær klassiker på tværs af landegrænser, og alle køkkener har deres helt eget bud på den bedste pizza. 

Sådan er det også i Danmark, den nemme og hurtige ret er populær, fordi den så nemt kan tilpasses til den enkeltes smagsløg og favoritter. 

Så når folk taler om en ægte pizza, så kan det betyde mange ting.

Hvor kommer pizzaen fra?

Der er faktisk ikke 100 procent enighed om hvor pizzaen stammer fra, selvom de fleste peger på italien, er der dog også noget der tyder på at den kunne stamme fra Grækenland eller Tyrkiet. 

Uanset hvad må det dog siges i dag at være en international spise, måske fordi den både er hurtig og også relativt nem og billig at lave.

Få den autentiske italienske pizza-oplevelse

Mange jagter med gode grunde den ægte italienske pizza-oplevelse, men hvad er en ægte italiensk pizza, og hvorfor er den så populær?

Den helt klassiske Napoletana, som var pizzaernes begyndelse, handlede om at være så enkelt som muligt, og bestod derfor af en enkelt dej med en god italiensk tomatsauce, lavet af friske italienske tomater, krydret med typiske italienske krydderier, hvidløg, basilikum og selvfølgelig lavet på olivenolie. 

Selv i Italien varierer pizzaer fra et sted til et andet, men som regel handler det om at være enkelt og af gode råvarer. Ofte en tynd bund, og kun 1 eller 2 slags kød, hvis overhovedet. 

Det er lige så meget dejen der er i centrum som det der kommer ovenpå, så kommer du nogensinde til Italien, eller har været det, så vil du opleve en helt anden type pizza end den man kender herhjemmefra.

 

Pizzaen betragtes sjældent som et egentligt måltid i Italien, men mere som en snack man spiser mellem måltiderne, eller til en forret.

Udvalg af pizzaer i Danmark

Vil du gerne have den klassiske italienske pizza er din bedste mulighed nok selv at lave den hjemmefra, men da det nok er de færreste der har en ægte stenovn til rådighed, kan man også købe decideret pizza-sten til sin ovn, det er også muligt at lave en rigtig god pizza på sin grill. Flere og flere investerer også i en mini-pizzaovn som den man kender fra pizzariaerne, men som passer i et almindeligt køkken

 

En anden mulighed er at købe en færdig pizza enten på frost, eller klar til at spise fra et af de mange pizzeriaer. 

Især de større byer har et bredt udvalg af pizzariaer, og faktisk er det også muligt at finde nogle klassiske italienske pizzeriaer der laver pizza på den klassiske måde, efter klassiske opskrifter. Dog vil de fleste steder alligevel have tilpasset pizzaen efter hvad de fleste danskere ønsker at få på deres pizza.

Find pizza i København her uanset om du er til amerikanske Deep-pan pizzaer, klassiske danske pizzaer med masser af fyld, eller enkle og smagfulde italienske pizzaer.