Min kollega gemmer tomme vodkaflasker under hendes skrivebord, skal jeg være bekymret?

Spørgsmål: Jeg arbejder med mange mennesker, og jeg har bemærket, at nogle af dem har mærkelige vaner. En af mine kolleger gemmer f.eks. tomme vodkaflasker under sit skrivebord. Jeg er ikke sikker på, om jeg skal være bekymret over dette eller ej. Har hun et alkoholproblem? Skal jeg sige noget til hende om det? Jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal gøre.

Svar: Hvis du har en kollega, der gemmer tomme vodkaflasker under sit skrivebord, kan det være, at du spekulerer på, om du bør være bekymret over hendes drikkevaner. Det er muligt, at hun har et problem med alkohol, men det er også muligt, at hun er hemmelighedsfuld omkring sit drikkeri, fordi hun har udviklet afhængighed af alkohol, det som mange kalder alkoholisme.

Et tegn på alkoholafhængighed og alkoholisme.

Ifølge flere eksperter er det et på alvorlige alkoholproblemer som alkoholisme når man begynder at skjule sit drikkeri.

Tal med hende om hvad du har set

Hvis du er bekymret for hendes helbred og velbefindende, kan du prøve at tale med hende om det. Du bør dog gribe samtalen an med forsigtighed og være forberedt på, at hun vil benægte, at der er et problem.

En vigtig beslutning

I sidste ende er det naturligvis op til dig, om du vil konfrontere din kollega med hendes drikkevaner eller ej. Hvis du beslutter dig for at gøre det, skal du sørge for at være respektfuld og forstående.

Det er en vigtig beslutning, For mange undersøgelser viser at netop en konfrontation på arbejdspladsen kan få mange drikkende til at indse behov for forandring og alkoholbehandling.

Så din samtale med din kollega kan måske rede hendes liv.

 

Hvis du tror din kollega har et problem med alkohol.

Hvis du tror, at din kollega måske har et alkoholproblem, er der nogle tegn, du kan kigge efter. Drikker hun for eksempel mere end normalt? Virker det som om hun har brug for alkohol for at komme igennem dagen? Er hendes arbejdspræstationer blevet dårligere? Hvis du bemærker nogen af disse røde flag, er det vigtigt at tage en samtale med din kollega om hendes drikkevaner.

Du kan læse mere om alkoholproblemer på jobbet på siden alkoholbehandlinger.dk