Der er ingen tvivl om, at Albanien er et utroligt spændende land at rejse til. Landet er blandt andet kendt for sin fantastiske natur, unikke byer og spændende historie. Endvidere forfører landet hvert eneste år flere tusinde turister med sin enestående madkultur. Det er dog de færreste mennesker, der kender til albansk mad. Det kan du derfor blive meget klogere på her i artiklen, hvad end du selv skal til Albanien, eller hvis du blot har lyst til at prøve kræfter med de albanske nationalretter hjemme i dit eget køkken.

Kylling, fisk, kanin og lam er populære råvarer i Albanien

Det er først og fremmest vigtigt at vide, at albansk mad på mange måder minder om det, man spiser i lande som Tyrkiet, Grækenland og Italien. Synes du derfor, at maden virker en smule velkendt, er det slet ikke så underligt igen. Maden består i høj grad af kylling, fisk, kanin og lam, og populære krydderier i det albanske køkken er eksempelvis basilikum, mynte, oregano samt rosmarin. Det er altså disse ingredienser og råvarer, du skal gå efter, hvis du ønsker at prøve kræfter med albansk mad derhjemme i dit køkken.

Tavë Kosi er den mest populære albanske nationalret

Hvis du en dag er så heldig at komme til Albanien, skal du uden tvivl prøve deres nationalret. Denne hedder Tavë Kosi, og det er en ret, der består af lam, som bliver bagt i en lerskål. Lammet serveres med en frisk yoghurtsauce samt friske og velsmagende grøntsager. De fleste mennesker finder denne nationalret fantastisk lækker, hvorfor den bestemt er værd at prøve. Læs mere om det spændende Albanien her, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste rejse til dette unikke og smukke land. Du kan også forsøge at lave Tavë Kosi selv derhjemme i dit eget køkken, såfremt du har mod på det. Det kræver naturligvis, at du har en lerskål, som du har mulighed for at bage lammet i.

Andre kendte retter i Albanien

Der er ingen tvivl om, at Tavë Kosi er den mest populære nationalret i Albanien. Der findes dog også mange andre kendte retter i Albanien, herunder Byrek. Byrek er ganske kort fortalt en tærte, der består af kød, spinat og ost. Det er en meget simpel ret, som derfor også nydes af de fleste rejsende, der besøger landet. Endvidere er Pilaf også en meget kendt ret i Albanien, som er ris, der er blevet kogt i en helt særlig bouillon, der giver det masser af smag.

Prøv den lokale suppe til morgenmad

Af andre kendte retter i Albanien skal også Pashaqofte nævnes. Dette er en særlig type suppe, der har små kødboller i sig. Du bør bestemt også prøve Papare, der er brød, som bliver kogt med vand, ricotta og æg. Såfremt du ønsker at smage en lokal suppe, mens du er i Albanien, bør du bestemt prøve Paçe. Det er dog vigtigt at huske på, at de lokale spiser denne suppe til morgenmad. Du bør derfor ikke undre dig over, at du ikke kan finde den på aftenmenukortet, når du er ude at spise. Der er således mange spændende muligheder, når det kommer til nationalretter i Albanien, og du har forhåbentlig nu fået en hel masse god inspiration.