Vi har samlet de 8 mest elskede og bedst vurderede middagsopskrifter i vores opskriftssamling. Vælg en, og du får den bedste aftensmad i aften!
Kylling med parmesan, Australien
Australierne har sat deres eget præg på kylling parmigiana. Smeltet parmesan- og mozzarellaost og en peberet, hvidløgsagtig tomatsauce drysset over en kyllingefilet – australske pubgæster hævder, at denne tilsyneladende italienske ret er deres egen. Da de laver den så godt, er der ingen grund til at diskutere den.
Hummus, Mellemøsten
Hele verden elsker denne kikærtepålæg. Denne ydmyge mellemøstlige smørepålæg, der er lavet af kikærter, hvidløg, citronsaft og tahini, er blevet en fast bestanddel i køleskabet over hele verden. Denne syrlige Hummus smager godt som dip, til brød, kød, grøntsager, bønner eller – hør os lige – på en Marmite-ris-kage.
Ankimo, Japan
Hvem har lyst til et stykke havtaskelelever med lidt revet daikon ved siden af? Det tænkte jeg nok – men du går alligevel glip af en af sushis sidste store hemmeligheder, den dyrebare ankimo. Den havtaske/anglerfisk, som uden at vide det forærer sin lever til de eksklusive sushifans, er truet af kommercielle fiskenet, der ødelægger dens levested på havbunden, så det er muligt, at ankimo ikke vil eksistere ret meget længere.
Hvis du støder på den cremede, men alligevel mærkeligt lette delikatesse inden længe, så overvej en smagsprøve – du vil ikke fortryde at have prøvet en af Japans bedste retter.
Parmaskinke, Italien
Parmaskinke – en fast bestanddel af det italienske køkken. Du ser den foldet rundt om melon, viklet rundt om grissini, lagt over pizza, lagt over salat. Det er der en god grund til: Disse salte, papirtynde skiver af lufttørret skinke løfter smagen af alt, hvad de ledsager, til et højere niveau.
Lechón, Filippinerne
Lechón er spansk og betyder pattegris på spansk. Lechón er en filippinsk nationalret og består af en hel ung gris, der langsomt steges over trækul i flere timer. Denne proces giver mørt kød og sprødt skind. Den tilberedes ved særlige lejligheder i løbet af året.
Fajitas, Mexico
En fast bestanddel af Tex-Mex-køkkenet. Denne madoplevelse i samlesæt er en spændende oplevelse for gør-det-selv-entusiaster overalt.
Trin 1: Se kødet bruse på en brændende grillpande.
Trin 2: Sammen med kødet skal du smide sideportioner af peberfrugt, løg, guacamole, creme fraiche og salsa i en varm meltortilla.
Trin 3: Lov alle inden for hørevidde, at du vil have “bare en mere”.
Trin 4: Gentag.
Lasagne, Italien
Så god, at de har givet den mange niveauer. Næst efter pizza på listen over berømte italienske retter er der en grund til, at denne pasta-lagdelte, tomatsovs-inficerede, hakket kød-gave til både børn og voksne er så populær – den fungerer bare.
Croissant, Frankrig
Den franske croissant: Den franske croissant: Den bedste lille dejeuner. Flækket wienerbrød smurt i smør, en bunke hindbærsyltetøj smurt ovenpå og et blødt, givende bid, når du sætter tænderne i: Der er intet, man ikke kan elske ved denne fede, søde morgenmadsmad, der skal giftes med en kop stærk kaffe.