Plakaten er det sidste nye indenfor boligindretning. Der findes et væld af muligheder for at skaffe sig en plakat, der kan løfte det rum man er i. Dog er der en plakat, som er over dem alle. Den er set før, den vil blive set igen, den er en sand klassiker.  

Det er selvfølgelig den klassiske Matisse plakatder er tale om her. Denne plakat har en skønhed, der fungerer enormt godt som tryk. I modsætning til malerier der er malet im pasto, altså med dybde i strøgene, som mister meget af deres storhed, når de bliver optrykt som plakater.  

Hvor finder du din Matisse plakat? 

Når det kommer til at finde det helt rigtige på internettet, kan det være en svær opgave. Det handler om hele tiden at have den kritiske sans, der hvor den skal være. Mange hjemmesider kan nemt fuske med, hvad de sælger, særligt fordi man ikke ser produktet, før det er fremme. Det kan være svært at sige noget ud fra det billede, du ser på hjemmesiden, derfor er det vigtigt, at du holder øje med de informationer, der står om plakaten på siden.  

Noget af det vigtigste, du skal tage stilling til her, er plakatens mål. Det er nemlig enormt vigtigt, at du holder tungen lige i munden, når du træffer dette valg. Plakatens størrelse kan have meget at have sagt i forholdt til, hvordan det påvirker det rum, det bliver sat i. Det er også sket, at nogle har fået sig en grim overraskelse, fordi en billig plakat de fandt på internettet, viste sig at være billig, fordi den var postkortstørrelse.  

Matisse som kunstner 

Plakaten er et enormt smukt værk, men hvor kommer det egentlig fra? Matisse var en af få kunstnere, som udviklede den retning indenfor maleri, som man kalder ekspressionisme. Ekspressionisme er stilart, hvor man udtrykker, hvordan man selv ser en given virkelighed. Du er altså som ekspressionist ikke bundet af tings naturlige form, det handler om at vise den egenskab ved genstanden som udtrykker det du vil fortælle.  

Vil du fx male et portræt, behøver du ikke at male næsen fra den vinkel, du ser den fra, men fra den vinkel, som du finder smukkest. Ekspressionismen brød med impressionismen, som igen var et brud med naturalismen. Stilarten er altså en del af en kunstnerisk udvikling, der var meget voldsom og strakte sig over få generationer.  

Plakaten i dit rum 

Med plakaten i dit rum vil du kunne bringe den pionerånd, som billedet udspringer af ind i dit soveværelse. De behagelige farver vil kunne give noget helt særligt afdæmpet, som vil passe perfekt til et soveværelse.  

Der er noget melankolsk over den blå kvinde, men også noget roligt. Den stemning vil passe godt ind i et hvilket som helst soveværelse, og du vil kunne få denne ro helt ind på kroppen, når du ser på maleriet. Alt i alt, vil du kunne nyde dette smukke kunstværk hver dag, på helt nært hold.