Selvom kød – og især kød af høj kvalitet – alle dage har været ideelt til at sammensætte nærende måltider, kan det kan være svært at finde på nye spændende opskrifter. Kødet fra Slagter Theilgaard lever op til alle dine drømme om kød, der er mørt, rødt og lækkert at arbejde med for enhver køkkenentusiast.
Måske rækker dit overskud kun til en hurtig ret, der tager under 30 minutter at lave eller også er du mere til en sofistikeret menu, der udfordrer dine kulinariske evner. Her får du i hvert fald foreslag til at trylle den møreste svinekotelet frem og til at behandle dit kvalitetskød med omhu.
Gourmetretter fortjener kvalitetskød
Det er selvindlysende, men du får den lige igen: kvalitetskød er et must, når det kommer til at lave gourmetretter. Det er vigtigt at vælge kød af høj kvalitet, netop fordi det giver den bedste smag og tekstur til din ret. Især når du prøver at sammensætte din egen gourmetmenu, skal du fokusere på, hvilken følelse, du gerne vil opnå. Skal kødet være smørblødt eller skal det have lidt bid? Smagen er ikke det eneste, du skal tage høje for, når det skal være gourmet.
Sådan laver du den møreste svinekotelet
For at lave den møreste svinekotelet, skal du først og fremmest vælge godt svinekød. Det er naturligvis bedst, hvis kødet er friskindkøbt fra slagteren. Herefter skal du salte koteletten på begge sider, inden den steges i en pande med lidt smør. Start med en høj temperatur. Når koteletten har fået et par minutter på hver side, kan du tilsætte lidt hvidvin eller fond til panden. Derefter skal koteletten simre i ca. 10-15 minutter – alt efter tykkelsen. Så trænger saucen nemlig ind i kødet og giver det saftighed.
Sådan tilbereder du det perfekte oksekød
Det perfekte oksekød er noget, som mange stræber efter at lave. Det kræver dog lidt øvelse og viden om, hvordan du tilbereder det bedst muligt. Først og fremmest skal du sikre dig, at du har det rigtige stykke kød. Når du har fundet det rette stykke kød, skal du begynde med at marinere det i en blanding af olivenolie, citronsaft og urter som timian eller oregano. Lad det trække i mindst 30 minutter for at få mest mulig smag ud af marinaden. Derefter kan du stege dit oksekød på en pande med lidt smør. Start med at forsegle kødets porer ved høj varme. Derefter kan du skrue ned og stege 5-7 minutter på hver side. Vil du gerne have dit oksekød gennemstegt, skal du dog give det lidt længere tid.