I den travle hverdag som børnefamilie kan aftensmaden eller madpakkerne let blive uoverskuelige projekter. Det handler både om at lave noget, der er nemt, men som børnene stadig er vilde med.

Siden berører mange aspekter af det at være børnefamilie. Der er en helt kategori, som omhandler mad. Her kan du f.eks. finde madartikler, der guider dig igennem forskellige hverdagsproblemstillinger i forhold til madlavning, eller som giver dig inspiration til lettere eller sundere kostvaner for din familie.

Udover artiklerne, er der en lang række opskrifter. Her kan du helt sikkert finde det du søger, uanset om det er fødselsdagskage, øllebrød eller pizzadej.

Bliv inspireret med madartikler

De mange madartikler har helt forskellige fokus, og de kan derfor inspirere eller guide dig i mange forskellige situationer. Her er et par eksempler på nogle af de artikler du kan finde på hjemmesiden.

 • Nem hverdagsmad – på under 30 minutter
  I denne artikel ligges der fokus på, hvordan man som forælder efter en super lang dag, ikke gider at stå flere timer i køkkenet. Derfor gives der her 10 bud på retter, der kan laves på under en halv time samt opskrifter hertil. På listen er bl.a. risotto, kartoffelporresuppe og pita/tortillabrødspizza.
 • Nemme veje til grønnere mad
  Denne artikel er en guide til hvordan dig og din familie let kan spise mindre kød i jeres dagligdag. Dette er nemlig et ønske mange familier har, men mangler inspiration til hvordan det bliver spændende og næringsrigt.
  Artiklen guider dig igennem mange af de muligheder, f.eks. er der vejledning omkring, hvordan du kan bruge plantefars, tofu, bælgfrugter og svampe, hvortil der er forskellige opskrifter. Herudover giver artiklen idéer til forskellige slags suppe, pastaretter, grønsagsdeller og risotto. Til sidst er der en lang række af vegetariske opskrifter, der kan inspirere dig til at gøre hverdagen lidt grønnere for dig og din familie.
 • Billig mad behøver ikke at være ensbetydende med dårlig mad
  Denne artikel er en guide til børnefamilierne med et stramt budget. Artiklen giver nogle gode råd til hvordan man kan holde omkostningerne nede og stadig give sine børn lækre og næringsrige måltider. F.eks. foreslås det til de tidspressede at lave mad i store mængder og fryse noget ned.
  Det er både billigere og sundere end færdigretter til de dage, hvor I ikke har tid til at stå og kokkerere. Herudover bliver der forslået, at I planlægger jeres indkøb og køber stort ind af tilbudsvarer. Hvis I er en familie, der har tid og lyst til bageprojekter, er er mange penge at spare ved selv at bage f.eks. boller, franskbrød og rugbrød.

Gør hverdagen lettere med børnevenlige opskrifter

På Klodsmajor.dk kan du finde et hav af lækre og børnevenlige opskrifter. Der er ofte fokus på de gode råvarer, og opskrifterne er ofte tilpasset til den travle hverdag i en børnefamilie. Her er et par eksempler på nogle af de børnevenlige opskrifter, der findes på siden.

 • Vegetariske blomkålsfrikadeller
  Disse plantedeller er både lækre og sunde, og de gør det lettere at få dine børn til at spise kål. Frikadellerne er lavet på hjemmelavet plantefars med revet blomkål. De er nemme at lave og kan bruges i mange forskellige sammenhænge. De kan eksempelvis være en del af aftensmaden eller komme på rugbrødet i madpakken.
 • Bananis
  Bananis er super simpelt at lave og kræver kun bananer, chokolade og evt. lidt tivolikrymmel eller andet pynt. Det er et sundt og lækkert alternativ til de mere usunde desserter og almindelige is-varianter. De er gode til de varme sommerdage og er også en sund og billig løsning til f.eks. børnefødselsdage.
 • Boller med æbler og dadler
  En opskrift på boller, der både er lækre og sunde. Æblerne og dadlerne tilfører en særlig sødme og fugtighed til bollerne. Det er et rigtig godt bud på børneboller, som dine børn nemt bare kan tage med i hånden, eller de kan smøres og nydes til eftermiddagskaffen. En lækker og nem opskrift, som både børn og voksne vil elske.

Afprøv opskrifterne på dine børn

Det er dejligt med gode råd og inspiration til både nemme og børnevenlige opskrifter. Det kan dog let føles som lidt af et sats første gang du afprøver en ny opskrift på din familie. Men faktisk synes børn ofte, at det er sjovt og spændende at blive mødt af nye madoplevelser. Der er rigtig mange opskrifter på siden, der er super børnevenlige, og som din familie helt sikkert vil synes om. Klodsmajor.dk er en hjemmeside henvendt til børnefamilier, der skriver om bl.a. mad, opskrifter og gode råd til dagligdagen. Den er super god for dig, der mangler inspiration og vejledning til børnevenlig mad i din hverdag.