Print Options:

Broccolisalat

Personer4 Portioner / Personer

 400 g Broccoli
 125 g Bacon i skiver
 50 g Rødløg
 60 g Solsikkekerner
 125 g Soltørrede tranebær
Dressing
 2,50 Kopper Creme fraiche 9%
 0,50 tbsp Friskpresset citron
 1 tsp Lys balsamico
 1 tsp sukker
 0,25 tsp salt
1

Baconen skæres i mindre stykker og steges sprød på panden. Herefter lægges de til afkøling på en flad tallerken med et stykke køkkenrulle på.

2

Kog en hel kedel vand, som skal hældes på broccolien senere.

3

Broccolien skæres i små buketter. Skær også gerne stammen med, hvis du ønsker at have den lidt grovere og den lidt bitre smag fra den med i salaten.

4

Så hældes det kogte vand over broccoli-stykkerne. Lad dem blive under vand i et par minutter. Når farven bliver mere dybt grøn, er de færdige, og du kan hælde vandet fra igen. Brug eventuelt en si eller et dørslag.

Dressing
5

Løget pilles og hakkes fint. Læg det i en skål til senere.

6

Creme fraiche, balsamico og citronsaft røres sammen. Tilføj sukker og salt. Smag dressingen til.

7

De hakkede løg, de stegte baconstykker, solsikkekernerne og tranebærrene røres i blandingen. Rør rundt, til det bliver til en ensartet masse.

8

Til sidst vendes broccolistykkerne i dressingen, og salaten er klar til at blive serveret.

Nutrition Facts

Servings 0