Baconen skæres i mindre stykker og steges sprød på panden. Herefter lægges de til afkøling på en flad tallerken med et stykke køkkenrulle på.
Kog en hel kedel vand, som skal hældes på broccolien senere.
Broccolien skæres i små buketter. Skær også gerne stammen med, hvis du ønsker at have den lidt grovere og den lidt bitre smag fra den med i salaten.
Så hældes det kogte vand over broccoli-stykkerne. Lad dem blive under vand i et par minutter. Når farven bliver mere dybt grøn, er de færdige, og du kan hælde vandet fra igen. Brug eventuelt en si eller et dørslag.
Løget pilles og hakkes fint. Læg det i en skål til senere.
Creme fraiche, balsamico og citronsaft røres sammen. Tilføj sukker og salt. Smag dressingen til.
De hakkede løg, de stegte baconstykker, solsikkekernerne og tranebærrene røres i blandingen. Rør rundt, til det bliver til en ensartet masse.
Til sidst vendes broccolistykkerne i dressingen, og salaten er klar til at blive serveret.
Servings 0