Print Options:

Vegansk lasagne

Personer4 Portioner / Personer

 400 g Plantebaseret fars
 1 pt stort løg
 2 pt Dåser hakkede tomater
 250 ml Vand
 1 pt Dåse Tomatpure
 3 pt Store gullerødder
 1 tsp Oregano
 1 tsp Basilikum
 1 pt Salt og Peber
Bechamelsause
 300 ml Mælk
 1,50 tbsp Maizena blandet med 1/2 dl koldt vand
 1 pt Muskatnød
 1 pt Salt og peber
Yderligere
 1 pt Lasagneplader
 1 pt Reven ost
1

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

2

Varm en gryde og tilsæt en smule olie - Sauter løget til det er blankt

3

Kom den platebaseret fars i gryden til løget og brun det. Tilsæt lidt peber og tomatpurén og rør rundt.

4

Hæld de dåser hakkede tomater i gryden og blandt det godt sammen. Dertil tilsætter du de levede gulerødder, porrerne (eller hvad du nu bedst kan lide af grøntsager)

5

Smag kødsoven til med lidt salt. Hvis du synes at kødsovse er for tyk, kan du tilføje vand.

6

Lad kødsovse stå og simre under låg imens du laver bechamelsovsen.

7

Tag en ny gryde og hæld mælken i og varm det op. (sørg for at den ikke brænder på)

8

Tilsæt maizena-blandingen i mælken og rør omhyggeligt.

9

Smag til med salt og peber, evt. lidt muskat. Rør hele tiden i bechamelsovsen indtil den er blevet tyk, og sluk derefter for varmen.

10

Find et ovnfast fad frem. Start med at hælde et lag kødsovs i, lasagneplader, bechamelsovs og gentag processen. Afslut med et tyndt lag bechamelsovs på toppen.

11

Stil fadet i ovnen i 20 minutter.

12

Tag fadet ud og tilføj lidt reven ost på toppen og stil den i ovnen i yderligere 15 minutter indtil osten er gylden.

13

Færdig

Nutrition Facts

Servings 0