Som studerende kan det sommetider være svært at få det til at løbe rundt rent økonomisk. SU’en rækker ikke langt, hvis der både skal være råd til husleje, forsikringer, studiebøger, tøj og alt det sjove, som livet som studerende medfører. En anden stor post i budgettet som studerende er naturligvis madposten. Det er vigtigt, at man som studerende ikke skærer alt for meget ned på denne post, da det er vigtigt, at man spiser sundt, økologisk og nærende, men der er dog nogle tips, du med fordel kan følge, hvis du vil spare penge på mad som studerende. Det kan du læse mere om her i artiklen.

Gem dine kvitteringer, og få et overblik

Er du studerende, og bor du på kollegie eller i en lejlighed, er det naturligvis dyrt, hvorfor du kan være nødsaget til at tænke over, hvor mange penge du bruger på mad. I den forbindelse er det først og fremmest vigtigt, at du får skabt et samlet overblik over, hvor mange penge du egentlig bruger på denne udgift. Her er det en god idé at begynde at gemme dine kvitteringer, for så har du nemlig mulighed for at gå dem igennem for at få et overblik over, hvor du med fordel kan begynde at spare nogle penge. Du bør eksempelvis tænke over at købe ind i større mængder, og herudover bør du tænke over, om du bruger mange penge på dumme impulskøb, der kunne være undgået. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det naturligvis er en smule tidskrævende. Omvendt vil du kunne spare rigtig mange penge på at få skabt dette overblik over dit madforbrug.

Lav din egen kaffe derhjemme, og spar penge

Når du har fået overblik over, hvad du bruger dine penge på, vil du med garanti opdage, at nogle poster koster mere end andre. Det kan eksempelvis være, at du opdager, at du har tendens til at tage meget på café med vennerne og bruge mange penge på dyre kopper kaffe. I den forbindelse kan du overveje at investere i en god stempelkande, så du kan brygge din egen velsmagende og lækre kop kaffe derhjemme. Det vil du hurtigt kunne spare mange penge ved. Herudover kan du også købe din egen ismaskine i stedet for at bruge dyre domme på is i supermarkedet. Du kan på https://ismaskine-test.dk finde en test af gode ismaskiner, så du kan finde lige præcis den model, der passer til dit behov.

Notér alt det mad, du smider ud

Vil du gerne begynde at spare penge på mad som studerende, kan du også med fordel begynde at notere alt det, du smider ud i løbet af en dag. Du vil med garanti blive overrasket over, hvor meget mad man egentlig smider ud, og der er altså rigtig mange penge at spare, hvis man undgår madspild. Det handler blandt andet om at blive bedre til at bruge de madvarer, man har købt, og desuden at have et overordnet overblik over de ting, man har, så man ikke går ud og køber en masse nyt. Man har som regel noget liggende et sted, som man kan bruge til en ret, og det handler derfor om at danne sig et godt overblik.