Når du er på SU, og du er studerende, er der som regel ikke så mange penge at gøre godt med på dit madbudget. Men det betyder ikke, at du ikke stadig kan få dine penge til at række langt og på den måde komme til at spise godt, selvom du ikke har en høj månedsløn og masser af penge til at bruge på de bedste råvarer hver eneste dag, når du handler ind.

Find bundvægte til lamelgardiner her.

Find opskrifter og kogebøger til studerende

For det første kan det være en god idé at udstyre dig selv med en masse opskrifter eller kogebøger, der målretter sig til studerende. Her er der tit masser af god inspiration at finde, og der er jo som regel taget udgangspunkt i at bruge råvarer og ingredienser, der ikke koster alverden at få fat i. Du kan jo ikke bruge en opskrift til meget, hvis det koster flere hundrede kroner bare at købe de ingredienser, du skal bruge til at lave maden. Så hvis du kan finde hjemmesider med opskrifter eller kogebøger til studerende, er det et godt udgangspunkt at have.

Gå efter tilbud og datovarer

Dernæst kan det også være en god idé at tænke over, hvordan du handler ind, da det jo også har en stor betydning. Her kan det være godt at holde øje med tilbud eller at købe produkter på dato, som er sat ned i pris, da du her tit kan få lidt dyrere produkter for en lavere pris. Eller også kan du bare få de almindelige varer for en lavere pris, som jo heller ikke gør noget. Jo mindre du skal betale for dine varer, desto længere kan du også få dine penge til at række.

Prøv Too Good To Go

Sidst, men ikke mindst, kan det også være værd at prøve en app som fx Too Good To Go, hvis du ikke har prøvet det endnu. Det er en måde at spise lækker mad på, samtidig med at du er med til at formindske madspild. Her kan du hente mad fra restauranter, caféer, bagerier og butikker for en meget fordelagtig pris, da det ellers bare var på vej i skraldespanden. Maden fejler ingenting, og du kan altså komme til at spise lækker mad for under 50 kroner pr. portion. Det er i den grad værd at prøve, hvis der ikke er så mange penge i budgettet til mad.