Hvis du er en af de mange danskere der syntes at du har lidt for meget på sidebenene, så er der forskellige teknikker, du kan bruge for at komme af med det overflødige fedt eller smide de sidste par kilo.

Du behøver ikke at komme med den gængse undskylding om at: ”din forbrænding må være gået i stå, så jeg kan bare ikke komme længere ned i kilo” eller at du bare er en af de mennesker der ikke kan tabe dig, det findes ikke –  desværre. Eller det skal du egentlig være glad for, for det betyder bare: at du godt kan tabe dig!

Det handler bare om at finde sin retning, holde ved, og være præcis.

Din kost er det absolut vigtigste, når du skal nå dit mål om vægttab og fedttab, og kort sagt handler det om at være i kalorieunderskud, og det er her rigtig mange går forkert, fordi vi mennesker har en tendes til at indtage mere end vi reelt tror.

En måde at holde styr på hvor meget man egentlig indtager og sørge for at man ikke indtager mere end man burde, er at følge en kostplan. Når man skal vælge kostplan er det vigtigt at finde ud af hvor meget man skal indtage, det kan man regne ud, ud fra hvad man vejer, hvor gammel man er, og om man er mand eller kvinde. De fleste kvinder bør kunne tabe sig omkring 0,5 kg om ugen ved at følge en kostplan på 1500 kcal. I mens mænd kan indtage lidt mere, fx ved at følge en kostplan på 1800 kcal. Dette er fordi mænd typisk vejer lidt mere og også har mere muskelmasse. Men nogle skal indtage mere og andre mindre kalorier – Det handler alt sammen om hvad ens daglige kalorieforbrug er.

Udover kosten er træning også rigtig vigtigt.

Når du skal af med dit fedt, bør du prøve 3 forskellige træningsmetoder…

1) Vægttræning

2) Høj- intensiv intervaltræning (HIIT)

3) Cardio med konstant lav intensitet (LISS)

Vægttræning bør udgøre hovedparten af din træning. Du bør prioritere den, da vægttræning i forbindelse med fedttab, giver mindre risiko for muskelatropi (nedbrydning).

Vægttræning skaber en anabolsk respons, som gør, at din krop fastholder dens evne til at tabe kropsfedt og opbygge muskelmasse.

For at få det bedst mulige resultat er den en god ide at kombinere en god kost samtidig med at du følger en regelmæssig træningsrutine.