Tiden nærmer sig for to af årets største festdage og de byder traditionen tro på masser af lækre måltider. Derfor har Mad og Monopolet lavet en guide til, hvilke retter du kan byde på til jul og nytår, så dine gæster går hjem med fulde maver og et smil på læben.

Byd indenfor til et lækkert julebord

Julemaden kræver forberedelse, tid og timing. Der er mange ting der skal gå op i en højere enhed, før det perfekte julebord står klar til gæsterne. Men nu skal du ikke lede længere! Mad og Monopolet har lavet en guide til, hvordan du sammensætter en lækker julemenu fra start til slut, så dine brunede kartofler får den helt rigtige smag og dine svær bliver dejligt sprøde!

Guiden indeholder selvfølgelig råd til at lave rødkål, sovs og risalamande. 

Her finder du også en guide til at vælge den helt rigtige julevin.

Flotte og indbydende nytårsretter

Til nytår er det typisk all-in på festen. En aften, der af mange bliver kategoriseret som årets største og derfor er nytårsmenuen også en vigtig brik, for at få den bedste aften.

Mad og Monopolet kommer igen med en række anbefalinger, som gør din nytårsmenu varierende, spændende og indbydende. Bliv guidet gennem nytårsmenuen for 2021 og få gode forslag til forret, hovedret, dessert og hvilke spændende bobler, som du kan byde dine gæster på i løbet ad aftenen og når klokken slår 12.

 Selvom der i guiden ikke gives tips til den perfekte kransekage, så er der bl.a. lækre opskrifter på Østers med gin-marineret agurk, retter med caviar, unghanebryst og mazarinkage til dessert.

Flere opskrifter på Mad og Monopolet

Er du ikke på udkig efter mad til jul og nytår, men savner du generelt inspiration til hverdagen, så finder du masser af lækre opskrifter på Mad og Monopolets hjemmeside.