I et forhold er det vigtigt med nye oplevelser sammen i ny og næ, og et restaurantbesøg kan være sådan en. Der er I både i hinandens selskab, oplever et spisested, og får noget god mad samtidig. Det er en perfekt date. Men det er vigtigt at finde ud af, hvilken restaurant, I skal besøge, og det kommer an på, hvilken oplevelse I har lyst til. Her er tre forskellige restaurantoplevelser og hvad der adskiller dem fra hinanden.

Den anstændige restaurantoplevelse

Når selskabet og maden begge er lige vigtige, er en middelmådig restaurant ofte det bedste valg. En middelmådig restaurant skal her forstås som et restaurationsetablissement, der ikke har nogen særlig anerkendelse i form af eksempelvis Michelinstjerner eller kokkehuer. Her kunne en restaurant som Underhuset være et godt eksempel. Det er en oplevelse med god mad og betjening, men der er også masser af plads til at nyde hinandens selskab. Et besøg hos disse restauranter kan variere meget i forhold til priser, og ofte er det en god idé at bestille bord, hvis I vil sikre jer en bestemt dag.

Gourmetoplevelsen

Hvis I hellere vil have maden i centrum af oplevelsen, bør I vælge restauranter i prisklassen over de middelmådige restauranter. Der er ofte tale om Michelinrestauranter, og jo flere stjerner restauranten har, jo mere centreret om maden bliver selve oplevelsen. Her er det mad og drikke af bedste kvalitet, ligesom betjeningen er i top, og det hele er ofte gennemført og strømlinet for den bedste restaurantoplevelse. Det er dog en oplevelse i den dyre ende af skalaen, og det kræver ofte en reservation god tid i forvejen, hvis I skal have et bord. Her er der selvfølgelig stadig plads til at nyde hinandens selskab, men det er i højere grad en kulinarisk oplevelse.

Caféoplevelsen

I den modsatte ende af skalaen er der cafébesøgene. Det er ofte mindre restaurationer, der ofte ikke har det store udvalg, når det kommer til mad og drikke, og der er ikke nødvendigvis faste tjenere til bordene. Her er det ikke maden, der er vigtigst, men derimod selskabet og samværet. En caféoplevelse kan på mange måder være charmerende og romantisk, ofte endda mere end et besøg på en gourmetrestaurant. Ofte kan cafébesøget kombineres med andre aktiviteter samme aften, fordi besøget ofte ikke tager hele aftenen, i modsætning til de andre restaurantoplevelser. Det kan for eksempel kombineres med en tur i teatret eller i biografen, eller det kan være en afslutning på en dag med andre aktiviteter, hvorefter man bare gerne vil hjem.