Pizza er en af verdens mest populære retter. Den kan både være simpel og elegant, og den passer til mange forskellige anledninger. I Aalborg finder du et bredt udvalg af pizzaer – lige fra de klassiske til de mere eksotiske. Hvad er din yndlingspizza? Og hvorfor er pizza så populær? Læs med her og bliv klogere på det italienske Comfort food!

Historien bag pizzaen

Pizza er oprindeligt italiensk, og den første pizza blev lavet i Napoli i det sydlige Italien. Historien siger, at en pizzabager ved navn Raffaele Esposito lavede en pizza med tomatsauce, ost og basilikum til en reception for kong Umberto I og dronning Margherita i 1889. Kongen og dronningen var så begejstrede for denne nye ret, at de spurgte Esposito, om han ville lave en pizza med deres navn på. Anden verdenskrig gjorde, at mange italienere flyttede til USA, hvor de førte pizzatraditionen videre.

Pizzaens ingredienser

En almindelig pizza består af en bund af durumhvedemel, vand, salt og gær, der er dejlig blød og elastisk. Når dejen er klar, rulles den ud i en cirkel eller rektangel, og så drysses den med tomatsauce, ost og fyld. De fleste pizzaer har mozzarellaost på, men der findes mange andre slags ost som passer godt til pizza.

 

Derudover kan du putte alt muligt fint på din pizza – lige fra skinke og pepperoni til ananas og rejer. Pizzabunden kan være tynd eller tyk, afhængigt af hvilken type pizza du foretrækker.

Find de bedste pizzaer i Århus

I Aalborg kan du finde mange gode pizzeriaer, hvor du kan få en fantastisk pizza. Prøv en pizza hos Alanya Café & Restaurant. Du kan også bestille en pizza hjemme – mange steder tilbyder nemlig levering af pizza lige til døren! Pizzaerne er så gode, at de har en godt ry, at selv københavnere kommer til restauranten for at få pizza. Det er køreturen værd!

Pizzaer kan laves glutenfrie

Er du glutenintolerant eller har cøliaki, kan det være svært at finde mad uden gluten. Men faktisk er der flere og flere steder, der tilbyder glutenfrie pizzaer. Så selv om du ikke kan spise almindelig pizzadej, kan du stadig nyde en god pizza!

De kan laves sunde

Mange tror, at pizzaer er usunde, fordi de indeholder ost og kød. Men faktisk kan pizzaer være ret sunde, hvis du vælger de rigtige ingredienser. Vælg fx en pizzabund af fuldkornsmel, tomatsauce i stedet for flødeost eller put grøntsager på i stedet for kød. Så er din pizza både sund og nem at lave!

Pizzaer er alsidige

Pizzaer passer til mange forskellige anledninger – både som hovedret og som appetitvækker. De er også velegnede til at tage med på picnics, i madpakken eller til fest. En pizza er sjældent afvist, og derfor er det en populær ret, når man skal have gæster.

Pizzaer er noget alle kan lide, netop fordi man kan fylde pizzaen med det fyld, man aller bedst kan lide. Pizzaer er nemme at lave, de er flotte og billige at lave. Så det er svært at sige noget dårligt om pizzaer generelt.