Der findes ingen bedre følelse end at spise lækker mad, der får munden til at løbe i vand. Der venter altid en ny opskrift, et nyt krydderi eller en ny udfordring på os, men på trods af, at madverdenen er så utrolig dejlig, så er det også vigtigt at tage den med ro, når man spiser. Ellers kan man nemlig hurtigt komme til at spise uden at nyde maden eller i et sådant tempo, at kroppen ikke kan følge med. Det kan føre til en følelse af ubehag i maven, hvilket er usundt i længden.

Derfor er det også vigtigt at slå mave efter et måltid – og hvilken bedre måde at gøre netop det på end ved at lægge sig i en hængekøje?

Slå mave i en hængekøje

Nogle gange kan det selvfølgelig godt ske, at man får en trang til at lægge sig ned og slå mave efter et måltid. Det er især hyppigt i juledagene eller efter et stort festmåltid. I et sådan tilfælde er en hængekøje den helt rigtige løsning på ens mavepine.

I en hængekøje kan man bare lægge sig og lade sig svinge uden bekymringer. Her kan man let lade sig svæve og give ens mave mulighed for at fordøje måltidet i ro og fred. Og hvem ved, måske man endda kan lukke øjnene for en lille stund i sin dejlige hængekøje? Man skal derudover dog også sørge for at drikke rigeligt med vand, hvilket hjælper ens krop med at slå mave.

Glad for mad?

Den kulinariske verden gemmer på masser af overraskelser og fantastiske oplevelser. Madlavning er en populær hobby blandt mange mennesker, og at spise i fællesskab er et vigtigt ritual for mange familier. I en travl hverdag kan det være skønt at samledes omkring et bord med en varm gryderet og bare lade snakken gå.

Men man skal selvfølgelig også holde øje med, hvor meget mad man spiser, og om man måske dyrker dårlige spisevaner. Usund mad, færdiglavet mad og næringsfattig mad har nemlig en stor påvirkning på både vores fysiske og psykiske helbred, og det er uhyre vigtigt at være opmærksom på sin ernæring. De største forbedringer i ens helbred kan justeres ved hjælp af kosten, mens det samtidig også har en betydning, hvordan man indtager sin kost.

Nyd din mad

Mange mennesker spiser alt for hurtigt. Dette hænger helt sikkert sammen med, at flere og flere af os har travlt i hverdagen, og så er det ikke nødvendigvis et afslappende, roligt måltid, der prioriteres. Det er dog en rigtig ærgerlig tendens, for den fører først og fremmest til, at mange af os ikke nyder vores mad nok. Maden anses nærmere som en nødvendighed frem for en hyggelig ting.

For at kunne nyde sin mad endnu mere, er det derfor vigtigt, at man sætter mere tid af til spisningen. Man skal huske at tygge sin mad ordentligt, og det hjælper på fordøjelsen, hvis man løbende drikker vand under spisningen. Den langsomme spisning kan også føre til, at man undgår at spise for meget, idet mæthedsfornemmelsen kan nå at indtræde, før man har overspist.