Det lyder måske som starten på en meget ironisk artikel, eftersom de fleste restauranter og spisesteder pt. Må holde lukket for en stund eller dreje nøglen helt om. Ligegyldigt hvor tragisk dette end måtte være, så skal det ikke sætte en stopper for dine drømme. Lige nu er tiden for at udvikle på nye ideer og lede efter lokaler som kan bruges til dit spisested, perfekt! – For vi ved at vi vender tilbage til en normal hverdag – en dag! Herunder kan du læse om tre ting, som er med i processen inden du starter dit eget sted.

1.      Er din drøm realistisk?

Til dit held, så starter du ikke et spisested op fra dag til dag. Der er en masse der skal ordnes med dokumenter, lån osv. Inden din drøm kan gå i opfyldelse. Snak derfor med at masse folk, der har erfaring på området. Disse kan give dig et billede af, hvad dine reelle muligheder er. Er markedet godt lige nu? Hvor mange penge kan du låne? Hvad ville være en god placering? Det mest essentielle er, hvorvidt du har råd til et projekt som dette. Med erhvervslån bliver det muligt at starte dit spisested op, med overskud til det du har drømt om – maden og kunderne.

2.      Find lokaler der matcher din vision

Når du ved, hvor stort et rådighedsbeløb du har, så skal du ud at finde de lokaler, som matcher beløbet, men også de tanker du har gjort dig om dit nye spisested. Hvilken målgruppe henvender dit sted sig til? Skal det ligge i rolige omgivelser, hvor folk kan nyde en romantisk stilfærdig middag eller skal det ligge i bymidten, hvor alle kan støde til på vej til byen? Atmosfæren i dit spisested bliver ligeså afspejlet i lokalerne. Indretning kan gøre meget, men størrelsen på lokalerne er afgørende for den stemning, som du ønsker at skabe.

3.      Tiden op til den endelige åbning

Når alt det praktiske er på plads, da skal du få kunderne til at strømme til på din første åbningsdag. Dette kræver dog også, at du lader potentielle kunder kende til dit spisested inden de tilfældigt går forbi. Dette kan du gøre ved at markedsføre dig gennem avisartikler, sociale medier eller ved at lave en lille pop-up bod, som giver forbipasserende folk smagsprøver på dét, dit spisested kommer til at kunne præsentere. Det smarte ved sidstnævnte er, at det vil fungere som en slags take away og derfor godt kan praktikeres trods regeringens nuværende restriktioner.