Det kan være udfordrende at tænke på sund og nærende kost i en travl hverdag. Der er mange pligter, som skal klares i løbet af en dag, og derfor prioriteres aftensmaden måske ikke lige meget altid. Dog kan det faktisk være nemt at få en sund og nærende kost ind i hverdagen. Det kræver blot noget planlægning, madplaner og samarbejde imellem familiemedlemmerne. På den måde vil der være tid og overskud til at planlægge sund aftensmad, som I køber ind i god tid. Så undgås impulskøbene, og der kommer en god madrutine i familien.

Lad madplanen være en hjælp til sund kost

Madplanen er et perfekt redskab til at få en sundere og mere nærende kost. Den er nemlig med til, at I får planlagt aftensmad for hele ugen. På den måde skal du ikke være kreativ foran køleboksene mellem arbejde og hente børn i børnehave og skole. Dette vil nemlig føre til impulskøb, som ofte kan være usunde samt hurtige løsninger. Madplanen giver mulighed for at sidde i rolige omgivelser i weekenden og finde gode og sunde opskrifter for hele familien. Her kan du også nemmere undersøge hvilke grøntsager, som skal implementeres i madlavningen. Der vil være dage, hvor I måske har travlt, og så vil det være super at have madrester, som er nemme at varme. Dette kan I også planlægge i weekenden ved hjælp fra madplanen.

Tag haven med ind i køkkenet

Der er mange muligheder for, at du kan dyrke grøntsager i haven, som du kan tage med ind i køkkenet til madlavningen. På den måde får du hjemmedyrket grøntsager, så du får gode grøntsager fra haven. Du kan også få nogle krydderurter i haven, som du kan plukke af. Du kan putte dem ned i en skjuler til kapilærkasse med hjul. Et andet forslag er frugttræer til haven. På den måde kan I plukke fine æbler og blommer i sæsonen. Til det har du brug for bunddække. Du kan bl.a. gøre brug af nogle bunddækkende blomster. Der er rigtig mange muligheder for at få en sund kost ind i den travle hverdag. Det kræver blot noget planlægning, som I sagtens kan klare med madplanen. Dertil er haven en god mulighed for at få hjemmedyrket grøntsager og skønne frugter ind i madlavningen. Æbler og blommer fra egne træer er en lækker eftermiddagssnack for hele familien.