Danmark er et land, hvor vi generelt er ret sunde. I hvert fald, hvis man sammenligner os med resten af den vestlige verden. Vi dyrker relativt meget motion og spiser rimelig varieret med vores danske kost. Til gengæld kan det også være nemt at tage lidt for meget vægt på, som du kan have lyst til at tabe igen. Det er dog nogle gange lettere sagt end gjort, og det kan tit være svært at vide, hvordan du skal gribe et vægttab an. Læs med her og få tre gode råd til, hvad du skal vide, når du gerne vil tabe dig. 

Kalorier

Vægttab behøver overhovedet ikke at være kompliceret. Du behøver heller ikke at følge en eller anden speciel kur, bare fordi det er den nye mode. Vægttab er i bund og grund rimelig simpelt og ligetil. Kalorier er kort sagt den energi, du har i kroppen. Den kan du få fra mad- og drikkevarer som rugbrød, havregryn eller sodavand. Den samme energi forbrænder du i løbet af dagen, så du kan være energisk og have kræfter i dine muskler og i din hjerne. Hvis du ikke får forbrændt al energien, kommer den til at lægge sig som et lag fedt på din krop. Et relativt tyndt lag fedt er sund for dig, men det kan nemt komme til at tage overhånd, hvis kroppen har for mange kalorier i forhold til, hvor mange den forbrænder. Derfor handler et vægttab også altid om at forbrænde flere kalorier, end du spiser. 

Motion 

 Ligesom med dit indtag af kalorier er forbrænding af kalorier også meget vigtigt i et vægttab. Hvis du gerne vil tabe dig, kan det være en god idé at prøve at spise færre kalorier, end du forbrænder. Vores kroppe har en naturlig evne til at forbrænde kalorier i løbet af dagen og natten, som hedder stofskiftet. Hos nogle mennesker er stofskiftet lavere end ved andre, og derfor kan det være sværere at tabe sig og nemmere at tage på for dem. Med motion kan du modvirke det og øge din forbrænding. Du vil også gradvist øge dit naturlige stofskifte, når du motionerer mere. 

Hold vægten efter 

Én ting er at tabe sig, en anden er at blive ved med at holde vægten. Mange mennesker går på kur og taber sig, men glemmer at holde kuren og bliver tykke igen bagefter efter kort tid. Hvis du gerne vil have et system til at huske dig på, at du skal holde vægten, kan du undersøge det digitalt. Tjek David Gam Jensen ud for at undersøge mere om det.